Kunst en cultuur
Olst-Wijhe is aantrekkelijk voor kunstenaars om te wonen en te werken. De gemeente is rijk aan cultureel erfgoed en de Sallandse cultuur biedt een keur aan literatuur, beeldende kunst, muziek, dans, theater en zoveel meer.
Zoeken
Datum  
Muziek Achter de Diek
Muziek Achter de Diek komt eraan! Op 22 en 23 juni verandert Olst in een muzikaal paradijs De Olster Harmonie organiseert het muziekfestival samen met culturele en welzijnsorganisaties uit de regio en de lokale verenigingen. Het festival begint op zaterdag 22 juni om 13.00 uur en duurt tot zondagmiddag 17.00 uur. Het vindt plaats in Olst op het Kerkplein en in het Park Olsterhof. Het muziekfestival is gratis te bezoeken, dankzij de bijdragen van lokale organisaties en fondsen en dankzij de medewerking van heel veel vrijwilligers. Er zijn optredens en voorstellingen van bandjes, bekende artiesten en harmonie- en fanfareorkesten. Tijdens het festival kan er in het park Olsterhof gegeten en gedronken worden, er zijn daar verschillende foodtrucks en voldoende lounge plekken. Zaterdagavond verandert het Olsterpark in een wervelend festivalterrein met optredens van Deel 2, Tomson, Witlof en DJ Orientalz. En natuurlijk mag de silent disco in de festivaltent later op de avond niet ontbreken. De zondag begint met een lunch die is bedoeld voor iedereen die heeft meegewerkt aan de plannen voor het Kerkplein (voor de lunch kan iedereen die dat graag wil zich van te voren opgeven, er is plek voor 100 gasten). Op het Kerkplein zijn er op zondagmiddag verschillende optredens van o.a. het wereldkoor Kanto Mundo uit Olst, de Koerdische dansgroep Koma Amanc en de 044 Mime Company uit de Oekraïne. In het park verzamelen ondertussen de blazers van de Wijhese harmonie, de Fanfare de Gouden Lier en de Olster Harmonie om samen en met beroepsmuzikanten zoals Jasper van ’t Hof het publiek te trakteren op een lekkere luie muzikale zondagmiddag. Ook jonge kinderen komen zondagmiddag aan hun trekken: in de Pipo tent is een leuke kindertheatervoorstelling te zien en er zijn verschillende spelletjes te doen. De middag krijgt een spetterend einde dankzij een workshop van de slagwerkgroep en een optreden van de bigband Cool24 die rock, pop, soul, funk en disco speelt ter afsluiting van twee heerlijke muziekdagen in Olst. Alle optredens zijn gratis! Voor nog meer informatie kunt u terecht bij: Ton Stroucken 06 51381666 Ria Sluiter 06 15002445 Sociale media: Instagram: Festival Muziek Achter de Diek Olst (@ muziekachterdediek) • Instagram-foto’s en -video’s Facebook: https://www. facebook.com/photo/achter de diek Muziek Achter De Diek 2024 (madd-festival.framer.website) Mailadres: MaddOlst@ outlook.com
Za. 22 juni, 13:00 + meer data Kerkplein en Park Olsterhof
meer...
Nicolaaskerk Wijhe open
Nicolaaskerk Wijhe open In de zomermaanden en tijdens de monumenten dagen In juni, juli en augustus en tijdens de monumentendagen in september ontvangen de gastvrouwen en -heren u graag in dit bijzondere historische kerkgebouw. De Nicolaaskerk van Wijhe behoort tot de oudste monumenten in de regio en bezit talloze bezienswaardigheden. Voor bezoekers ligt een gidsje gereed met wetenswaardigheden en voor kinderen is een puzzeltocht door de kerk uitgezet. U bent hartelijk welkom. De openingstijden in 2024 zijn: zaterdagen in juni, juli en augustus van 14.00 tot 16.00 uur. Zaterdag 14 september (monumentendag) van 10.30 tot 15.30 uur, zondag 15 september (monumentendag) van 11.00 tot 16.00 uur.
Za. 22 juni, 14:00 + meer data Nicolaaskerk
      Kerkstraat 15
meer...
MONDO LEONE
Filmmaker, muzikant maar vooral geboren verteller Leon Giesen kan als geen ander stilstaan bij zaken waar de meeste mensen, op het eerste gezicht totaal terecht, straal aan voorbij lopen. Hij daarentegen gaat op onderzoek en ontdekt de wonderlijkste dingen. Die deelt hij weer in Mondo Leone (De Wereld van Leon). Een even vanzelfsprekende als unieke combinatie van film, muziek en natuurlijk verhaal. “De Schat van Mondo Leone’ is het verhaal van het waargebeurde schatgraafavontuur waar ik in terecht ben gekomen. Daar waar volgens mijn theorie iets moest liggen… lag iets, hadden geologen met grondradar gemeten. Onder het asfalt. Ik ben dit uiteindelijk gaan crowdfunden en 1100 mensen hebben een schatkaartje gekocht voor 50 euro om het onderzoek te steunen. Uiteindelijk is de straat in het Beierse plaatsje Mittenwald opengebroken onder begeleiding van een bommenexpert. En? Het is een geweldig verhaal. Een soort kruising tussen ’The Da Vinci Code’ en ‘Buurman & Buurman’ met een prachtige twist en les aan het eind.” Aldus Leon.
Za. 16 november, 20:30 Holsthus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Theater achter de voordeur
Een theaterwandeling langs 8 verschillende locaties in het dorp Olst. Op iedere locatie zal een scène van ongeveer 15 minuten te zien zijn over een gebeurtenis die er ooit heeft plaatsgevonden. Je wandelt zo als het ware, onder begeleiding van een groepsbegeleider, door de geschiedenis van Olst. Het project is ontstaan uit een samenwerking van Theateratelier ToiToiToi, Stichting Illimitato en het Olster Erfgoed. Dit project is Community Art wat betekent dat er zoveel mogelijk verenigingen en organisaties uit Olst zullen deelnemen.
Wo. 26 maart, 19:00 + meer data Op diverse plaatsen in de dorpskern van Olst
      Aaldert Geertsstraat 3
meer...
  Vorige
Volgende