Ontmoeting
Omzien naar elkaar behoort hier nog tot de goede gewoontes. Veel activiteiten in Olst-Wijhe zijn er op gericht om inwoners elkaar te laten ontmoeten. Dat maakt wonen, werken en recreëren prettig in deze gemeenschap.
Zoeken
Datum  
Vitaal Ouder
Maandag 4 september van 10:00 tot 11:30 uur starten we weer met Vitaal Ouder in de Theaterzaal van het Holstohus. Om de twee weken maken we op de maandagochtend de theaterzaal in het Holstohus helemaal vrij om onder andere indoor curling, koersbal en kanjam te spelen. Naast deze activiteiten zijn er ook mogelijkheden voor andere sport- en spelactiviteiten. We beginnen met een kopje koffie of thee. Nieuwsgierig of heb je vragen? Hoeseb Yakob | Buurtsport- & Jongerencoach 06 - 39 46 22 27 h.yakob@uthuus.nl
Ma. 11 december, 10:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Inloop Zelfregiecentrum Olst-Wijhe
Wil jij… - een kopje koffie drinken? - een luisterend oor? ​- nieuwe mensen ontmoeten? - ontdekken wat je kunt en welke activiteit of werk bij je past? ​- zelf een bijdrage leveren aan het centrum? - ​een fijne plek waar je terecht kunt en jezelf mag zijn? …dan ben je bij Zelfregiecentrum Olst-Wijhe aan het goede adres!
Di. 12 december, 13:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Breicafé
Breicafé Olst is iedere dinsdag op de even weken van 19:00 tot 21:00 uur. We zitten in het café van het Holstohus aan verschillende tafels. We zijn gemiddeld per avond met 20 tot 30 enthousiaste handwerk liefhebbers lekker aan het kletsen tijdens het breien. We stimuleren en inspireren elkaar. Iedereen is welkom, de meeste mensen breien, maar haken, borduren of een andere techniek mag natuurlijk ook. Er zijn geen verplichtingen of contributies, alleen een evt bestelde consumptie zelf afrekenen. Iedereen werkt aan zijn eigen project, en er is altijd voldoende kennis voor tips en advies, maar er wordt geen les gegeven. Ben je nieuwsgierig? Kom dan gerust een keer vrijblijvend de sfeer proeven.
Di. 12 december, 19:00 + meer data Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Goede Buren
Open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur, we zijn heel blij dat we onze openingstijden hebben kunnen uitbreiden. Wilt u ook meedoen als vrijwilliger? U bent van harte welkom, er is altijd wel wat leuks om te doen! Stichting Bij de Buuren verkoopt bij Goede Buren tweedehands kleding en speelgoed die ingebracht wordt door inwoners van onze gemeente. Met het geld wil de stichting mensen met een platte portemonnee in de gemeente Olst-Wijhe ondersteunen. De afgelopen maanden heeft de stichting aan alle uitkeringsgerechtigden in de gemeente een bon van Bakker Jolink en een kledingbon kunnen sturen en financiert ze de MUP om menstruatiearmoede te bestrijden. Ook betaalt de stichting mee aan het kopje koffie dat wordt aangeboden wanneer mensen hun pakket van de voedselbank komen ophalen. Aan het eind van de vakantie gaat er nog een lekkere fruittas van de markt naar deze mensen. Stichting Bij de Buuren werkt ook van harte mee aan de warme jassenactie die dit najaar in de gemeente gehouden gaat worden. Alle warme jassen die ingebracht worden in de winkel, worden opgespaard voor deze actie. En als laatste: aan het eind van dit jaar werkt de stichting voor de vijfde keer samen met de Rotary om kinderen in gezinnen met een platte portemonnee een mooi Sinterklaascadeautje te geven. We zien u graag weer in ons pand aan de H. Droststraat 22A te Olst!
Wo. 13 december, 10:00 + meer data Goede Buren
      H.Droststraat 22a
meer...
WijZ Tienerclub
De WijZ Tienerclub is elke woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur voor jongens en meiden, die in groep 7 & 8 van het basisonderwijs zitten. Zij kunnen meedoen met leuke activiteiten! Het activiteitenprogramma is te vinden op onze Instagram, Tik Tok en Facebook via het account @jongerenwerkolstwijhe. Ook is er een mailinglijst voor ouders die graag per e-mail op de hoogte gehouden willen worden. Dat kan door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres. De Tienerclub wordt georganiseerd en begeleid door het jongerenwerk van WijZ welzijn en vindt wekelijks plaats in het Jeugdhonk in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Aanmelden van tevoren is nodig. Stuur hiervoor een e-mail naar jongerenwerkolstwijhe@wijz.nu of een whatsapp bericht naar onze jongerenwerker Jessica via 06-58081332. De kosten voor een middag zijn €2,00 per persoon óf €18,00 voor een strippenkaart voor 10 middagen. Mocht de financiële bijdrage een drempel zijn voor ouders of tieners om zich aan te melden, neem dan gerust contact met ons op. De Lionsclub Olst-Wijhe heeft meerdere strippenkaarten gesponsord, zodat deze tieners gratis mee kunnen doen.
Wo. 13 december, 14:00 + meer data Holstuhus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Babbel
Babbel komt elke week bij elkaar van 9.30 tot 11.30 uur, 52 weken per jaar. Babbel is ontstaan vanuit een bewonersinitiatief. Koffie drinken, babbelen en altijd met 1 of meerdere activiteiten. Van sjoelen, skipbo, bingo of kaarten tot het maken van een bloemstukje of deelnemen aan een workshop. Heb jij een nieuw idee? Leuk, breng het in en wij gaan ermee aan de slag. Voor koffie vragen we een bijdrage. Wil je meer info? Bel Anneke 0643164897
Vr. 15 december, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Workshop kerststuk maken
In het Middelpunt organiseren we weer een gezellige avond, waar je als inwoner van Middel onder begeleiding een mooi kerststuk kan maken. Deze workshop is op vrijdag 15 december vanaf 19.30 uur in het Middelpunt. Voor spullen wordt gezorgd, dus je hoeft verder niets mee te nemen. De totaal kosten voor deze avond zijn inclusief koffie/thee en wat lekkers €20,- per persoon. Opgave verplicht tot betalen, dat kan terplekke. Graag aanmelden voor 9 december bij A. von Pickartz, app of SMS naar nr. 0655914530.
Vr. 15 december, 19:30 Buurthuis Middelpunt
      Oude Deventerweg 5a
meer...
Noaberhuus Olst
De inloop van het Noaberhuus is toegankelijk voor ieder inwoner van de gemeente Olst/Wijhe.Ontmoeting,gastvrijheid, informatie en zo veel mogelijk vraaggerichte activiteiten staan centraal. Wij vragen een kleine bijdrage voor de koffie/thee.
Di. 12 december, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Klootschieten
Al meer dan 25 jaar wordt er op de grens tussen Welsum en Terwolde de oudste sport van Nederland gespeeld. Klootschieten is in 1227 ontstaan tijdens de Slag bij Ane, een buurtschap bij Gramsbergen. De bisschoppelijke riddermacht van Otto van der Lippe uit Utrecht trok ten strijde tegen opstandige Drenten. Het Drentse boerenleger lokte de vijand echter naar een moerassig gebied omgeven door heuvels, waarop vrouwen hun zorgvuldig rond geslepen stenen op de edele delen van de paarden mikten, waardoor zij de ridders afwierpen waarna ze een “prooi” werden voor de opstandige Drenten. Zo is ooit klootschieten ontstaan. Bij het klootschieten kennen wij 3 onderdelen: * het zetten: zo ver mogelijk door de lucht een afstand overbruggen * Veld : van te voren vaste aantal worpen per deelnemer * Straat: met zo min mogelijk worpen in teamverband een afstand overbruggen Het laatste onderdeel beoefenen wij in Welsum/Terwolde. Inmiddels werpen wij niet meer met stenen of (later) houten klooten, maar kunststof klooten (ballen) verzwaard met lood. De klooten zijn van een verschillende omvang en groottes en het is van belang dat bij het werpen de kloot goed in de handpalm ligt. Op het geasfalteerde parcours wordt onderhands geworpen (gegooid). Het is de bedoeling om met één worp een zo groot mogelijke afstand te overbruggen. Anno 2023 komen op een zondag morgen om 10.00 uur enthousiaste senioren uit Welsum, Terwolde, Nijbroek, Loo Bathmen, Oene,Epe, Vaassen en Wapenveld in het dorpshuis bij elkaar om een recreatieve wedstrijd te spelen. De KlootClub Welsum speelt elke 14 dagen en kent geen zomer of winterstop; alleen fikse regenhagel- of sneeuwbuien zorgen voor een afgelasting, maar dat is de afgelopen 25 jaar nauwelijks voor gekomen. De enigste jaarrond sport beleving in Nederland! Als je mee speelt betaal je € 1,00 per zondag. De bijdrage wordt gebruikt om nieuwe klooten te kopen, voor het lief & leed potje of een dagje uit. Door loting worden de teams in gedeeld (3 of 4 mensen (M/V gemixed). Er wordt plm. 10.30 uur gestart op de hoek Ruwerdweg/Veenweg en via de Ossenkolkweg en Heegsestraat is de finish op de Veenweg, nabij het startpunt. Klootschieten kan in een eigen tempo worden gedaan, waarbij je vele spieren gebruikt in een gezonde buitenlucht. U heeft er geen speciale klootsport kleding voor nodig; u kunt in vrijetijds kleding klootschieten. Na de wedstrijd kunt u nog evalueren in het dorpshuis, de laatste nieuwtjes uitwisselen en de maatschappelijke problemen bespreken en…..oplossen! Kom gratis, inclusief een kop koffie of thee, kennismaken en mee spelen op 19 maart of 02 april a.s. Eerst meer informatie? Bel Anton Bosch tel. 06-55 560 204
Zo. 24 december, 10:30 + meer data Startpunt: op de hoek Ruwerdweg/Veenweg, Welsum
meer...
Tablet café Olst
Elke laatste woensdag van de maand is er een TCC Tabletcafé in de bibliotheek Olst. Van 10 tot 12 uur beantwoorden vrijwilligers vragen over tablets, telefoons en de computer. Computers bestaan al een hele tijd, maar sinds we tablets en smartphones hebben, zijn de handige en leuke kanten van de digitale wereld pas echt toegankelijk geworden voor grote groepen mensen. Vooral dankzij de tablet zijn veel meer ouderen online gegaan. Het TCC Tabletcafé is een informele, gezellige bijeenkomst voor iedereen die met een tablet wil leren werken, mooie dingen maken, leren van informatie van internet, en genieten van bijvoorbeeld films, muziek, podcasts, spelletjes of e-books. Bezoekers kunnen elke gewenste vraag stellen aan de vrijwilligers. Of het nu gaat over een app, over videobellen via de computer, of over bijvoorbeeld het werken met foto’s.
Wo. 27 december, 10:00 Bibliotheek Olst
      Jan Schamhartstraat 5f
meer...
Huuskamer voor mensen met lichte geheugenproblematiek / dementie en/of hun naast
1x per 2 weken op vrijdag in het noaberhuus is de huuskamer voor mensen met lichte geheugenproblematie / dementie en/of hun naasten. Een moment om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen of er gewoon even uit te zijn. De ene keer is er de lunch op vrijdag van 12.00u-14.00u De kosten hiervoor zijn 5 euro en opgeven is hiervoor nodig i.v.m. de boodschappen. Dit kan bij: Karin van Luik kvanluik@evenmens.nl 06-10768340 De andere keer is er op vrijdag een koffie/ontspanningsmoment. Waarbij soms ook een spelletje wordt gespeeld wat een ieder maar wil. Opgave hiervoor is niet nodig. Kosten zijn 1 euro per kop koffie/thee.
Vr. 22 december, 14:00 + meer data Noaberhuus
      Langstraat 69
meer...
Game Avond
Iedere 1e woensdag van de maand Game Avond, de spellenavond voor volwassenen in het Holstohus Olst. Diverse bord- en kaartspellen zoals Catan, Ticket to Ride, De Zoektocht naar El Dorado, Sagrada, Exploding Kittens, Rummikub en nog vele andere spellen. Je kunt ook je eigen spel meenmen.
Wo. 10 januari, 19:30 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Dialectcafé Olst
Dialect café in het Holstohus Vanaf woensdag 10 januari 2024 van 10:00 tot 12:00 uur is er weer maandelijks een dialect café in het Holstohus. Het dialect café wordt georganiseerd om zoveel mogelijk het dialect in stand te houden en daarom, mocht iemand iets willen voordragen, voorlezen of zingen, stellen we dat altijd erg op prijs alhoewel gezellig samen praten ook prima is. De volgende data zijn woensdag 7 februari, 6 maart, 3 april en 1 mei. Omdat maart landelijk de dialectmaand is proberen we die maand iets extra’s te regelen waarvan we zo snel mogelijk bericht zullen doen. Komt dus gezellig meepraten in het Holstohus.
Wo. 10 januari, 10:00 + meer data Holstohuus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
  Vorige
Volgende