Maatschappelijk
Zoeken
Datum  
Vitaal Ouder
Maandag 4 september van 10:00 tot 11:30 uur starten we weer met Vitaal Ouder in de Theaterzaal van het Holstohus. Om de twee weken maken we op de maandagochtend de theaterzaal in het Holstohus helemaal vrij om onder andere indoor curling, koersbal en kanjam te spelen. Naast deze activiteiten zijn er ook mogelijkheden voor andere sport- en spelactiviteiten. We beginnen met een kopje koffie of thee. Nieuwsgierig of heb je vragen? Hoeseb Yakob | Buurtsport- & Jongerencoach 06 - 39 46 22 27 h.yakob@uthuus.nl
Ma. 11 december, 10:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Informatiebijeenkomst herbestemming Willibrordkerk
Informatiebijeenkomst herbestemming Willibrordkerk Boskamp De werkgroep Herbestemming Willibrordkerk Boskamp nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst op MAANDAG 11 DECEMBER om 19.30 uur in de Hoeksteen (achter de kerk). Zoals bekend wordt per 1 januari 2025 de kerk aan de eredienst onttrokken en komt te koop. De werkgroep werkt intensief aan een plan om het kerkgebouw te behouden voor sociaal/maatschappelijk gebruik voor en door de inwoners van de Boskamp en omstreken. De werkgroep maakt deel uit van Hart van de Boskamp. Tijdens de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de stappen die de werkgroep heeft gezet en die nog gezet gaan worden. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het inbrengen van ideeën. Kom 11 december naar de Hoeksteen en toon uw betrokkenheid bij de herbestemming van het kerkgebouw en de leefbaarheid van de Boskamp!
Ma. 11 december, 19:30 De Hoeksteen, achter de kerk
      Boskamp 23
meer...
Goede Buren
Open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur, we zijn heel blij dat we onze openingstijden hebben kunnen uitbreiden. Wilt u ook meedoen als vrijwilliger? U bent van harte welkom, er is altijd wel wat leuks om te doen! Stichting Bij de Buuren verkoopt bij Goede Buren tweedehands kleding en speelgoed die ingebracht wordt door inwoners van onze gemeente. Met het geld wil de stichting mensen met een platte portemonnee in de gemeente Olst-Wijhe ondersteunen. De afgelopen maanden heeft de stichting aan alle uitkeringsgerechtigden in de gemeente een bon van Bakker Jolink en een kledingbon kunnen sturen en financiert ze de MUP om menstruatiearmoede te bestrijden. Ook betaalt de stichting mee aan het kopje koffie dat wordt aangeboden wanneer mensen hun pakket van de voedselbank komen ophalen. Aan het eind van de vakantie gaat er nog een lekkere fruittas van de markt naar deze mensen. Stichting Bij de Buuren werkt ook van harte mee aan de warme jassenactie die dit najaar in de gemeente gehouden gaat worden. Alle warme jassen die ingebracht worden in de winkel, worden opgespaard voor deze actie. En als laatste: aan het eind van dit jaar werkt de stichting voor de vijfde keer samen met de Rotary om kinderen in gezinnen met een platte portemonnee een mooi Sinterklaascadeautje te geven. We zien u graag weer in ons pand aan de H. Droststraat 22A te Olst!
Wo. 13 december, 10:00 + meer data Goede Buren
      H.Droststraat 22a
meer...
WijZ Tienerclub
De WijZ Tienerclub is elke woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur voor jongens en meiden, die in groep 7 & 8 van het basisonderwijs zitten. Zij kunnen meedoen met leuke activiteiten! Het activiteitenprogramma is te vinden op onze Instagram, Tik Tok en Facebook via het account @jongerenwerkolstwijhe. Ook is er een mailinglijst voor ouders die graag per e-mail op de hoogte gehouden willen worden. Dat kan door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres. De Tienerclub wordt georganiseerd en begeleid door het jongerenwerk van WijZ welzijn en vindt wekelijks plaats in het Jeugdhonk in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Aanmelden van tevoren is nodig. Stuur hiervoor een e-mail naar jongerenwerkolstwijhe@wijz.nu of een whatsapp bericht naar onze jongerenwerker Jessica via 06-58081332. De kosten voor een middag zijn €2,00 per persoon óf €18,00 voor een strippenkaart voor 10 middagen. Mocht de financiële bijdrage een drempel zijn voor ouders of tieners om zich aan te melden, neem dan gerust contact met ons op. De Lionsclub Olst-Wijhe heeft meerdere strippenkaarten gesponsord, zodat deze tieners gratis mee kunnen doen.
Wo. 13 december, 14:00 + meer data Holstuhus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Lezing 'Tiny houses, van droom naar realiteit'
Droom je van een eigen tiny house? Een kleine vrijstaande woning met precies dat wat je nodig hebt en niet meer? Een droomhuisje in het groen, met een eigen (moes)tuin, misschien wel in een fijne community? Een huis dat je de financiële ruimte en vrijheid geeft om je leven te leiden zoals jij dat wilt? Niemand weet beter wat er nodig is om die droom uit te laten komen dan Tiny House-pionier van het eerste uur Marjolein Jonker. Al in mei 2016 woonde ze in haar eerste Tiny House on Wheels op grond van de gemeente Alkmaar, waarvan ze medewerking verkreeg om Nederlands eerste Tiny House pilotproject uit te voeren. Inmiddels woont ze in Olst in haar nieuwe Tiny House op een eigen kavel. Ze is oprichter en ambassadeur van Stichting Tiny House Nederland. Daarnaast is zij eigenaar van TinyFindy – een marktplaats voor tiny houses – en het platform ‘Marjolein in het klein’ waar zij haar ervaring van het leven in een tiny house deelt. Marjolein is geregeld zichtbaar in de media en o.a. bekend van programma’s als Eigen huis en tuin en Binnenstebuiten. Deze maand komt haar boek uit en op 1 november tussen 15:00 en 17:00 uur kun je het boek door haar persoonlijk laten signeren tijdens de boeklancering in Primera Korten te Olst. Wanneer je het voor 2 november reserveert of koopt maak je bovendien kans op twee overnachtingen in de Hidden Hut aan de rand van de Biesbosch. Meedoen werkt als volgt: reserveer of koop het boek voor 2 november 2023 en stuur je aankoopbewijs naar promotie@kosmosuitgevers.nl In deze lezing neemt Marjolein je mee in de wondere wereld van kleine maar fijne huisjes. Ze deelt haar ervaringen met klein wonen en laat ze je je zien wat er allemaal al mogelijk is in Nederland op het gebied van Tiny Houses. Daarnaast legt ze uit waarom het zo fijn wonen is in de Olstergaard en wat deze natuur inclusieve en circulaire woonwijk uniek maakt, in opzet en uitvoering. Na de lezing is er ook de mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren.
Do. 14 december, 20:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Workshop kerststuk maken
In het Middelpunt organiseren we weer een gezellige avond, waar je als inwoner van Middel onder begeleiding een mooi kerststuk kan maken. Deze workshop is op vrijdag 15 december vanaf 19.30 uur in het Middelpunt. Voor spullen wordt gezorgd, dus je hoeft verder niets mee te nemen. De totaal kosten voor deze avond zijn inclusief koffie/thee en wat lekkers €20,- per persoon. Opgave verplicht tot betalen, dat kan terplekke. Graag aanmelden voor 9 december bij A. von Pickartz, app of SMS naar nr. 0655914530.
Vr. 15 december, 19:30 Buurthuis Middelpunt
      Oude Deventerweg 5a
meer...
Noaberhuus Olst
De inloop van het Noaberhuus is toegankelijk voor ieder inwoner van de gemeente Olst/Wijhe.Ontmoeting,gastvrijheid, informatie en zo veel mogelijk vraaggerichte activiteiten staan centraal. Wij vragen een kleine bijdrage voor de koffie/thee.
Di. 12 december, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Samen Tafelen in Salland
Een 3-gangen diner voor € 2,50 voor iedereen die eenzaam is of financieel minder draagkrachtig. Aanmelden via tafelen@doorpakkensalland.nl
Wo. 20 december, 17:30 Feestlocatie Logtenberg
      Boerhaar 16
meer...
Leerwerkloket spreekuur Olst
Spreekuren Leerwerkloket bij de Bibliotheek Een nieuwe baan, werk doen dat echt bij je past, scholing en ontwikkeling? Op de arbeidsmarkt zijn er voor iedereen allerlei mogelijkheden en kansen. Het Leerwerkloket beantwoordt vragen over om-, her- en bijscholing, loopbaanoriëntatie, leerwerktrajecten, BBL-opleidingen of elk ander onderwerp dat met werken en leren te maken heeft. In Olst is maandelijks het Leerwerkloket, een samenwerking tussen het UWV en onderwijsinstellingen. Bij het Leerwerkloket ontvangt iedereen onafhankelijk advies, gericht op de bezoeker en zijn perspectief en ontwikkeling. Je krijgt er informatie en advies over mogelijkheden voor opleiding, scholing en de stappen die je kunt zetten op de arbeidsmarkt. In Olst is het de derde donderdag, startend op 21 september. De hulp en het advies van het Leerwerkloket zijn gratis. Een afspraak maken kan via de website van Bibliotheek Salland, maar bezoekers mogen ook zonder afspraak binnenlopen. Meer info op bibliotheeksalland.nl/leerwerkloket
Do. 21 december, 13:30 + meer data Bibliotheek Salland
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Dialectcafé Olst
Dialect café in het Holstohus Vanaf woensdag 10 januari 2024 van 10:00 tot 12:00 uur is er weer maandelijks een dialect café in het Holstohus. Het dialect café wordt georganiseerd om zoveel mogelijk het dialect in stand te houden en daarom, mocht iemand iets willen voordragen, voorlezen of zingen, stellen we dat altijd erg op prijs alhoewel gezellig samen praten ook prima is. De volgende data zijn woensdag 7 februari, 6 maart, 3 april en 1 mei. Omdat maart landelijk de dialectmaand is proberen we die maand iets extra’s te regelen waarvan we zo snel mogelijk bericht zullen doen. Komt dus gezellig meepraten in het Holstohus.
Wo. 10 januari, 10:00 + meer data Holstohuus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
  Vorige
Volgende